W sercu Krynicy Zdroju, na słynnym Deptaku Krynickim, wznosi się niepowtarzalny budynek. To czterogwiazdkowy Hotel „Willa Tatrzańska”. Wybudowany został przy Bulwarach Dietla w 1855 roku, w modnym wówczas stylu szwajcarskim. Pierwotnie nosił on nazwę „Pod Lwem” i należał do najlepszych pensjonatów w Krynicy, a w latach świetności cieszył się bardzo dużą popularnością. Drewniany budynek spłonął doszczętnie 4 marca 1987 roku. W maju 2019 roku podjęto się bardzo udanej rekonstrukcji. Odtworzony budynek wygląda dokładnie jak zabytek sprzed lat, a wnętrze hotelu łączy nowoczesną technologię z klimatem lat 20. XX wieku.
Pokoje
W Hotelu Willa Tatrzańska **** do dyspozycji gości
jest 41 pokoi. W trosce o komfort i dobre samopoczucie
gości wyposażono je w wygodne łóżka, telewizory
43 cale oraz przydatne akcesoria (minibar, sejf, kosmetyki
hotelowe). Wszystkie pokoje są klimatyzowane,
a większość z nich posiada balkon. Jest również
podziemny parking.
Strefa SPA
Strefa SPA została zainspirowana naturą i jej dobrami.
Luksusu nie musi bowiem cechować przepych.
Luksus to także kontakt z naturą, relaksujące kąpiele
i masaże, a celem jest wyciszenie, odprężenie,
uwolnienie od stresu. Po profesjonalnym masażu
można zanurzyć się w relaksujących kąpielach
w wyciągach z ziół (w wywarze z brzozy lub siana,
szyszkach chmielu). Dla koneserów – kąpiele w winie,
piwie i miodzie połączone z degustacją tych trunków.
Oprócz zabiegów na ciało dostępne są także zabiegi
na twarz z wykorzystaniem kosmetyków firmy, która
czerpie składniki prosto z natury (borowiny, glinki).
Do picia podczas zabiegów można wybrać: sok
z brzozy (wczesną wiosną), sok z młodej pokrzywy,
kwas buraczany, herbaty ziołowe lub syrop z czarnego
bzu.
Restauracja
Wizyta w hotelowej restauracji to niezapomniana
kulinarna przygoda, która umożliwi poznanie oryginalnych
smaków Beskidu. Restauracja Krynicki Kredens to miejsce, w którym poczujesz smak tradycji
we współczesnej odsłonie. To tutaj goszczą produkty
najlepszej jakości, potrzebne do tworzenia dań
kuchni polskiej. Będzie można również rozsmakować
się w potrawach z całego świata, podczas organizowanych
wieczorów degustacyjnych. Głównym założeniem
restauracji jest wykorzystywanie produktów
od lokalnych dostawców. Szef kuchni oferuje menu
bazujące na darach okolicznych lasów i sadów, nadając
im wyśmienity, autorski charakter. Najważniejszy
jest niepowtarzalny klimat, który wraz z najlepszym
połączeniem smaków sprawia, że Goście są zadowoleni
i wracają na kolejne odsłony talentu szefa kuchni.